fbpx

In april en mei organiseren we vier inspirerende lezingen samen met ecoloog en bodemgoeroe Anne Marie van Dam. Het wordt een gepast programma voor tuinbezitters in de stad én in de polder. Per lezing tref je de informatie aan op de agenda

12 april – Tuinieren in landelijk gebied. Voor grote tuinbezitters over bodemleven, inheemse soorten en het ecosysteem in de veenweidepolder.

19 april – Bodemleven en stikstof. Voor iedereen met een tuin en of moestuin, over mineralen en de werking ervan, hoe je de bodem kunt kunt verbeteren en welke planten geschikt zijn.

26 april – Ecologisch tuinieren in grote tuinen. Voor grote tuinbezitters in landelijik gebied, over composteren, de bodem en verwildering.

17 mei – Meer biodiversiteit en wilde bijen. Voor iedereen met aandacht voor de natuur, over wilde bijen en hommels, hun functie en leefwijze en hoe je de natuur kunt helpen in jouw omgeving.

Anne Marie over haar achtergrond
Een studie Bodemkunde aan Wageningen Universiteit was een goede keus, evenals het onderzoek dat ik daarna gedaan heb, vijf jaar in Wageningen (voor een proefschrift), en daarna tien jaar in de bloembollenteelt in Lisse. Daar heb ik mijn theoretische kennis, en veel praktijkervaring opgedaan over bodem, bemesting en gewasgroei. Ik heb geleerd over projectleiding: zorgen dat er geld is, goed onderzoek organiseren, samenwerken, en uit resultaten een duidelijke boodschap afleiden, waar kwekers wat mee kunnen. Daarnaast heb ik altijd getuinierd in mijn vrije tijd – niets mooier dan een goede oogst.

Een boeiend boek van Anne Marie vind je hier.