fbpx

tiny Forest HET Weidebos

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren maar ook voor mensen. Kinderen leren in het bos en buitenlokaal over de Nederlandse natuur en bezoekers ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek.

Op 30 december 2019 is het tweede Tiny Forest in de gemeente Leidschendam-Voorburg aangelegd bij Buitenplaats Molenwei. Het initiatief is tot stand gekomen i.s.m. de IVN campagne Tiny Forest in je achtertuin. Bij de aanleg van het boslandschap heeft Rotary Voorburg-Vliet met BSO Vlietkinderen Kajuit geholpen tijdens het planten van meer dan 600 jonge boompjes.

Het minibos dient als voedselbos voor vogels, bijen en insecten en als educatieomgeving. Het Tiny Forest is gelegen tegen een bestaande houtwal en wordt doorkruist met een wandelpaadje en hangplek voor de buitenlessen.

Op 18 maart wordt het informatie en naambord geplaatst en is het bos officieel geopend. 

Wil je meer weten over de aanleg van het bos omdat je zelf ook een Tiny Forest wilt planten in een veenweide landschap dan vertellen we je graag meer over het project.