fbpx

Op zondagochtend is de stilte in het buitengebied van Leidschendam-Voorburg een verademing in de drukke Randstad. Vanaf zondag 28 maart staat een wandelvierdaagse geprogrammeerd voor stedelingen die de stadspoort naar Het Groene Hart willen ontdekken.

Vier zondagen wakker worden in een ontwakend buitengebied, langs boeren die klaar zijn met melken en door natuur die steeds groener wordt. Met deze insteek organiseren Big Red Ock en Buitenplaats Molenwei ‘Move & Coffee to Go’.

Wandelaars kunnen starten tussen 8.00 en 11.00 uur, parkeren van de auto of liever de fiets kan op MolenweiEr wordt een tiental routes aangeboden en deelnemers gaan op eigen houtje de polder in. Aan jou de keus of je 1 of meer keren komt wandelen. De wandelroutes variëren van 8,5 tot 18 kilometer en gaan richting de groene sfeergebieden Nieuwe Driemanspolder, Buytenpark, Meer en Geerpolder, Leidschendammerhout, De Horsten en Vlietlanden. Een routekaart naar keuze is voor € 1,50 verkrijgbaar.

Koffie en thee zijn verkrijgbaar en tussen 9.30 en 16.00 uur biedt Big Red Ock ook lekkers To Go aan met gezonde, lokale en biologische producten, uiteraard huisgemaakt. Met het initiatief op Molenwei worden waarden gecreëerd in gebied Stompwijk en wordt ingespeeld op bewegen in het groen.

Alleen bij regen schuift de wandelvierdaagse een weekje door.

Foto: Ina van den Enk – ECKTIV – Sallandse wandelvierdaagse