fbpx

locatieverhuur

Buitenplaats Molenwei is een ideale locatie voor workshops, vergaderingen, zakelijke events, exposities, familie uitjes, kleinschalige festivals, sport- en natuurprogramma’s. Zelfs kampeerders zijn welkom in de zomer en rond de feestdagen.

Iedere binnen- en buitenruimte straalt een andere sfeer uit. Voor enerverende programma’s wordt samengewerkt met lokale ondernemers, denk aan buitensport, spel, teambuildings, catering, artistieke onderdelen en alles wat nodig is om jouw ontmoeting te laten slagen. 

weRKPLAATS

Achterop het erf ligt de oude varkensstal die vanaf de 80’er jaren fungeerde als werktuigenschuur. Inmiddels wordt deze werkplaats ingezet voor vergaderingen, creatieve workshops en teambuildings.

Deze werkplaats betreft 80 vierkante meter, heeft heerlijk daglicht en beschikt over een zonnig buitenterras. De Werkplaats is voorzien van een houtkachel, werktafels, meterslange bank en een gezellige zithoek. Desgewenst kan krachtstroom worden gebruikt.

Werkplaats zomer

HOOIBERG

De authentieke hooiberg midden op het erf dateert uit 1939. De praktische ruimte van 50 vierkante meter is geschikt voor een buitenworkshop, buitenkoken, familie ontmoeting of zakelijke borrel. Vooral in de zomermaanden ervaar je op deze plek met de erachter gelegen binnenplaats een heerlijke boerenerf beleving.

In 2021 wordt de nieuwe hooiberg gebouwd die dienst gaat doen als multifunctioneel Gebiedslab. Naast het organiseren van inspirerende bijeenkomsten t.b.v. de gebiedsontwikkeling wordt het Lab ook verhuurd aan organisaties voor ontmoetingen en vergaderingen in het groen.
Het Gebiedslab is een onderdeel wat tot stand komt met o.a. subsidie van het plattelandsprogramma van het Europees Landbouwfonds.
Dank gaat uit naar alle betrokken partijen.

Voor vragen over dit project of participatie mail gerust. 

Leader
Werkplaats

PUNT

Op het eindpunt van het erf en de entree naar de polder ligt de Punt, een grote tipi. Punt fungeert als natuurlokaal tijdens activiteiten voor lokale scholen en buitenschoolse opvang. Van april tot en met oktober wordt Punt ingezet voor familie uitjes, workshops, deelavonden en inspirerende ontmoetingen.

Deels omringd door een weelderige sprokkelplaats en houtril ervaar je op het veld van Punt een echte privé omgeving. Je ziet de zon hier van zonsopkomst tot het ondergaan, een fijne plek.
De grote tipi is 50 vierkante meter, er ligt een houten vloer en er is stroom op aanvraag. 

Punt

HOEVE

De authentieke hoeve bestaat voor het grootste deel uit de huisstal. Tot 1981 stonden hier nog 60 melkkoeien die vanaf het melkkrukje werden gemolken. De stal wordt o.a. ingezet tijdens kinderactiviteiten, een expositie of ontmoeting. Sinds mei 2020 gebruiken we één vleugel voor het wekelijkse afhaalpunt van Rechstreex Drie Molens. 

De huisstal is 18×8 meter en voelt altijd koel aan. De hooizolder is niet toegankelijk.

Hoeve Rechtstreex

SILO

 

De voormalig mestsilo onder in de dijk en met uniek uitzicht naar de polder is vanaf mei overdekt met een Afrikaanse stretchtent. De cirkelvormige ruimte van 175 vierkante meter is een bijzondere plek die tot en met oktober kan worden gebruikt. In de wintermaanden is de open silo gewoon toegankelijk.
 
Vanaf zonsopkomst schijnt de zon binnen en tot laat in de avond zie je de zon ondergaan in het westen.

Silo is ideaal voor een presentatie, teambuilding, voorstelling, borrel, familiemiddag, condoleance of sportactiviteit. Er ligt een vlakke klinkervloer, de ruimte is rolstoelvriendelijk, er zijn licht en sroomvoorzieningen en de Silo goed bereikbaar.

Van mei tot half juli 2021 zal de expositie 75 jaar Platteland Zuid Holland in de Silo plaatsvinden. Meer informatie over dit sociale en culturele project is te volgen op de Facebookpagina Panorama Kunst Silo 75 Platteland.

Silo

WEIDEVOGELS

In de zomer zijn de weidevogels Liefde X3 en Tante Victoria een heerlijke intieme plek voor een werk- of coachingsessie tussen de vogeltjes en de vlinders. De gepimpte caravans zijn per dag te reserveren, voor 4 personen en beschikken over een eigen buitenterras met zitje. 

Weidevogel