fbpx

Locatieverhuur

Buitenplaats Molenwei is een ideale locatie voor workshops, cursussen, vergaderingen, zakelijke events, exposities, familiefeestjes, besloten en kleinschalige festivals, sport- en natuurbelevingsprogramma’s.

In het hart van de Randstad begeef jij je op het platteland en maak je kennis met natuurlandschappen die bijdragen aan de biodiversiteit. Iedere binnen- en buitenruimte straals een andere sfeer uit en je kunt van 6 tot 100 personen terecht. Voor enerverende programma’s op maat wordt samengewerkt met lokale ondernemers, denk aan buitensport, spel- en teamprogramma’s, catering, muziek en alles wat nodig is om een ontmoeting te laten slagen.

WERKPLAATS

Achterop het erf ligt de oude varkensstal die vanaf de 80’er jaren fungeerde als werktuigenschuur. Inmiddels wordt deze werkplaats ingezet om te recyclen met oude bouwmaterialen en te experimenteren tijdens creatieve workshops en teambuildings.

Deze creatieve maakplaats betreft 80 vierkante meter, heeft heerlijk daglicht en beschikt over een zonnig buitenterras met vuurschaal. De Werkplaats is voorzien van een houtkachel, werktafels, meterslange bank en gezellige zithoek. Desgewenst kan krachtstroom worden gebruikt.

Werkplaats zomer

HOOIBERG

De authentieke hooiberg midden op het erf dateert uit 1939. De praktische ruimte van 50 vierkante meter is geschikt voor een buitenworkshop, familie ontmoeting of zakelijke borrel. Vooral in de zomermaanden ervaar je op deze plek met de erachter gelegen Binnenplaats een heerlijke boerenerf beleving.

Werkplaats

PUNT

Op het eindpunt van het erf en de entree naar de polder ligt de Punt, een grote tipi. Punt fungeert als natuurlokaal tijdens activiteiten voor lokale scholen en buitenschoolse opvang. Van april tot en met oktober wordt Punt ingezet voor familie uitjes, workshops, deelavonden en inspirerende ontmoetingen.

Deels omringd door een weelderige houtsprokkelplaats en houtril ervaar je op het veld van Punt een echte privé omgeving. Je ziet de zon hier van zonsopkomst tot het ondergaan, een fijne plek.
De grote tipi is 50 vierkante meter en er ligt een mooie houten vloer in. 

Punt zonsopkomst

HOEVE

De authentieke hoeve bestaat voor het grootste deel uit de huisstal. Tot 1981 stonden hier nog 60 melkkoeien die vanaf het melkkrukje werden gemolken. De stal wordt o.a. ingezet tijdens kinderactiviteiten, een expositie of ontmoeting. Tijdens de zomermaanden parkeren we onze huurfietsen en huursteps in de stal en vanaf 20 mei gebruiken we één vleugel voor het wekelijkse afhaalpunt van Rechstreex Drie Molens. 

De huisstal is 18×8 meter, voelt altijd koel aan en de hooizolder is niet toegankelijk.

Hoeve Rechtstreex

ACHTERHUIS

Direct aan de woning ligt een intiem, kleurrijk achterhuis. De ruimte wordt voornamelijk gebruikt voor werksessies en vergaderingen of in combinatie met andere ruimten. De ruimte van 30 vierkante meter beschikt over een pantry, flipover, whiteboard, flatscreen, zithoek en vergadertafel voor 8 personen. In overleg kan de privékeuken worden gebruikt maar meestal komt de catering van buitenaf.

Vanwege de corona maatregelen wordt deze ruimte niet verhuurd.

achterhuis

SILO

 

De voormalig mestsilo onder in de dijk en met uniek uitzicht naar de polder is vanaf mei overkapt met een Afrikaanse stretchtent. De cirkelvormige ruimte van 175 vierkante meter is een bijzondere activiteitencirkel die tot en met oktober kan worden ingezet. 
 
Vanaf zonsopkomst schijnt de zon binnen en tot laat in de avond zie je de zon ondergaan in het westen.

Silo is ideaal voor een presentatie, teambuilding, voorstelling, borrel, familiemiddag, condoleance of sportactiviteit. Er ligt een vlakke klinkervloer, de ruimte is rolstoelvriendelijk en goed bereikbaar.

Vanaf mei 2021 wordt de silo ingericht als panorama expositie voor het kunstwerk 75 jaar Platteland. Meer informatie over dit sociale en culturele project is te volgen op de Facebookpagina Panorama Kunst Silo 75 Platteland.

Silo

ZOMERHUIS

Het Zomerhuis is een degelijke portocabin die is ingericht als werkplek waar vanuit activiteiten programma’s worden gestuurd. De locatie is midden op het erf en er zijn twee ruimten waar werkplekken of opslag mogelijk zijn.
Voor het Zomerhuis ligt een groot terras wat dient als Foodcourt tijdens zomerse arrangementen.
Voor Foodtruckers die een eigen diner arrangement willen organiseren is volop ruimte rond het Zomerhuis wat voorzien is van stroom en licht. De vuurplaatsen rond het zomerhuis zijn ideaal voor zwoele avonden door de beschutte ligging. 

Zomerhuis

WEIDEVOGELS

Vanaf mei zijn onze weidevogels Liefde X3 en Tante Victoria een heerlijke intieme plek voor een werk- of coachingsessie tussen de vogeltjes en de vlinders. De gepimpte caravans zijn per dag te reserveren, voor 4 personen en beschikken over een eigen buitenterras met zitje. 

Wegens de coronamaatregelen zijn de weidevogels niet beschikbaar.

Liefde X3

ZOMER WEI

Achterop de buitenplaats is 5000 m2 kampeerveld gecreëerd waar Lodges en tipi’s staan tijdens de zomervakantie. Liefhebbers van kamperen kunnen hier heerlijk bivakkeren voor een uitstapje in de Randstad of een paar dagen in de natuur. 
Voor groepen, scholen en verenigingen worden maatwerk programma’s opgezet voor overdag. Gezinnen met kinderen tot 18 jaar kunnen zich aanmelden voor Zomerkamp De PLECK waar vanaf 20 juli activiteiten worden georganiseerd.
In de Zomerwei is ook plek voor eigen tenten. Kijk snel op de pagina van Camping Landstad voor alle ins en outs.

Zomerwei