fbpx

Project Boeren tussen Steden


Stompwijk, augustus 2018 – Werkgroep Boeren tussen Steden komt voor het eerst samen voor een brainstorm in de tuin bij Petra en Leo Oliehoek. Niet te denken dat tientallen telefoontjes, vergaderingen, lange mails, honderden draaiuren en vele bezoeken op boerenerven zouden volgen. Met als resultaat een actuele documentairereeks met negen agrarische portretten uit gemeente Leidschendam-Voorburg. 

De insteek was ‘onze’ agrariërs en ‘ons’ uniek gesitueerde, agrarische gebied tussen de steden zichtbaar maken. Dat tegen het einde van de opnames het Boerenprotest ook de boeren landelijk op de kaart zou gaan zetten was een bijzondere bijkomstigheid.

Samen met de Cast, negen agrarische families en hun erfbetreders, vraagt de Werkgroep Boeren tussen Steden aandacht voor behoud van agrarische waarden en cultureel erfgoed tussen Den Haag, Zoetermeer en Leiden. De druk op het buitengebied is groot, door verstedelijking, klimaat en energie opgaven, bodemdaling, toename van recreatie en boeren zonder opvolging. Is er straks nog ruimte voor toekomstboeren naast de stad die zorgen voor lokaal voedsel, landschapsbeheer, boerderij-educatie en vrije ruimte voor ontspanning in het groen?

Dat het project Boeren tussen Steden, haar groeiende community en  programmering mag bijdragen aan meer aandacht en begrip voor de lokale melkveehouders, het belang van groene leefruimte tussen groeiende steden en een toekomstbestendig buitengebied van Leidschendam en Stompwijk.

Vicky van der Krogt
Initiatiefnemer en organisator van het project Boeren tussen Steden.

Link naar de website Boeren tussen Steden
Link naar de Facebookpagina Boeren tussen Steden 
Link naar Youtube Boeren tussen Steden

 

Boeren tussen Steden
Boeren tussen Steden