fbpx

Aankomende Activiteiten

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Ode aan het Landschap online veiling

21 maart - 15:00 - 18:00

20 maart start het voorjaar en komt de natuur weer tot bloei. Nergens ter wereld is het landschap op korte afstand zó divers als in Nederland. Maar het vertelt steeds hetzelfde verhaal: de eeuwenoude verbinding tussen mens en natuur. En net zo lang vormt het Nederlandse landschap een inspiratiebron voor schilders, schrijvers en kunstenaars. Net zo lang werken boeren en tuinders op het land om de mensheid te voeden.

Het landschap houdt ons ook een spiegel voor: keuzes uit het verleden hebben invloed op het landschap van de toekomst. We zullen onze vindingrijkheid hard nodig hebben om het landschap leefbaar en vruchtbaar te houden.
Met de online Veiling Ode aan het Landschap nodigen we jou uit om kunstwerken, gebruiksvoorwerpen, landbouwgereedschap en boeken te doneren met een verhaal over het platteland van vroeger en nu. De opbrengst gaat naar Stiching Make It Art Worthy en de panorama-expositie 75 jaar Platteland Z-H. Stichting MIAW gaat met de opbrengst een invalide toilet realiseren in haar pand op de Noordwal in Den Haag. De expositie 75 jaar Platteland Z-H besteed het bedrag aan faciliteiten die nodig zijn om de expositie 75 dagen te openene voor publiek.

Inbreng veilingstukken: 6, 7 en 13 maart tussen 10.00 en 16.00 uur of op afspraak, op Buitenplaats Molenwei.
Geef hierbij aan welke minimumprijs reeël is en eventueel een kort verhaal over jouw veilingstuk.

Alle stukken worden gefotografeerd en op een webpagina geplaats waar geboden kan worden vanaf 14 tot en met 20 maart. Op 21 maart wordt via eeen livestream vanuit de Kunstloods op Molenwei de veiling uitgezonden met als decor het unieke 40 meter kunstwerk 75 jaar Platteland Z-H.

Stap in het landschap, laat je omarmen, beleef het met al je zintuigen!

Meer over het themajaar lees je hier

Foto Landsbouwmuseum de Brink

Gegevens

Datum:
21 maart
Tijd:
15:00 - 18:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Buitenplaats Molenwei
Stompwijkseweg 27
Leidschendam-Voorburg, 2266 GC Nederland
Telefoon:
0623540047
Site:
www.buitenplaatsmolenwei.nl