fbpx

oneindige mogelijkheden

Een groene omgeving nodigt uit om samen te komen, dingen te doen, te ontwikkelen en vooral te onthaasten. Met de veelzijdige binnen- en buitenruimten kun je op Molenwei alle kanten op.

Met tal van docenten, kunstenaars, trainers en initiatiefnemers uit de regio organiseren we bijzondere programma’s met voor elk wat wils. Informeer naar de mogelijkheden contact@buitenplaatsmolenwei.nl

 

Kunstworkshop

Onderwijs en Buitenschoolse Opvang

Kinderen ontwikkelen vooral in de eerste jaren van hun leven blijvend gevoel voor natuur. Daarom zijn activiteiten in de natuur voor scholen en  kinderopvang van belang. Gelukkig ontdekekn steedss meer scholen onze buitenruimten waar kinderen spelend kunnen leren.

Hoe leuk is het om als schoolklas of groep kinderen met de juf mee te bouwen aan een natuurboerderij waar nieuwe dingen ontwikkeld worden en je mee kunt helpen met echte grote mensenklussen en onderzoek.

Samen met onderwijsorganisaties wisselen we bij Molenwei informatie uit en organiseren we buitenactiviteiten en natuurbelevenissen die integreren in de schoolprogramma’s. De activiteiten zijn voor kinderen en jongeren van alle leeftijden. Zelfs voor een buitenlesdag met bijvoorbeeld wiskunde, techniek, talen, fotografie, tekenen, gym en muziek ben je op de juiste plek.

Naast educatieve programma’s organiseren we sport- en speldagen in samenwerking met het team van De PLECK.

Informeer naar de mogelijkheden geniet mee!

Oeverleer

EveNementen

Voor een kleinschalig festival, een voorstelling, concert of sportevent ben je hier op de juiste plek. Met bijna 2 hectare natuur- en themaweiden rond het erf kunnen eventbureaus, initiatiefnemers en organisaties een eigentijds event neerzetten.

Met de verschillende binnenruimten kun je ook denken aan een expositie, interactief theater, Wijn & Spijs of besloten ontmoeting met meerdere acts. We werken samen met lokale cateraars en eigen catering invulling kan natuurlijk ook.

Enkele impressies van de Boerencantante van J.S. Bach, Openluchtvoorstelling De Les, de expositie Kunst aan Huis Stompwijk en het Sprinkussenfestival.

Gedurende de zomermaanden hebben we extra parkeergelegenheid in het weiland en biedt de buitenplaats van zonsopgang tot zonsondergang een uniek plattelandsdecor.

Kom gerust eens langs en informeer naar de mogelijkheden via contact@buitenplaatsmolenwei.nl 

Boerencantate

Buitensport & groeps-uitjes

Een groene omgeving stimuleert bewegen. Fysieke activiteiten (wandelen, joggen, fietsen, kracht- en conditietraining) in de buitenlucht hebben sterkere gezondheidseffecten dan diezelfde activiteiten binnen.

Wanneer je lichamelijke activiteiten in een outdoor omgeving verhoogt geeft dat extra energie en helpt dit vermoeidheid en negatieve gevoelens reduceren. Buiten bewegen zet ook nog eens aan tot een hogere intentie om die activiteit op een later moment te herhalen en je maakt sneller contact. Hoe sport jij?

Vanaf de buitenplaats organiseren tochtjes en sportieve steptrainingen. Voor teambuildings en -uitjes zijn op de locatie tal van mogelijkheden in samenwerking met Losjes Events, het team van De PLECK of jouw eigen eventorganisatie. 

 

KICKBIKEN

Wil je bewegen, flink wat caloriën verbranden en wat kilometers maken? Stap dagelijks op de step!
Komende zomer kun je heerlijk Kickbiken en onderweg wat zien. Minder belastend voor gewrichten dan hardlopen en sportiever dan fietsen en wandelen.

Routes
Rondje Vlietlanden, de Horsten, Nieuwe Driemanspolder, Stompwijk, Buytenpark, NoordAA of Leidschendammerhout, je stept zo alle kanten op vanaf Molenwei.

Tarief:
Kickbike huur € 9,- p.p voor 1,5 uur
10-rittenkaart € 80,- (kan ook 5x met 2 personen), monderling reserveer je de tijdstippen.

Reservering minimaal 48 uur vooraf telefonisch 06 2354 0047 of via e-mail

KICKBIKE – STEPPEN VOOR VOLWASSENEN

In 2021 hebben we genoten op de Kickbikes in het buitengebied. Voorjaar 2022 zetten we door met groepstrainingen.

Proefles/training 15,00 euro p.p. 
Tijdstip zelf te bepalen in overleg. 

Steptocht 2 personen 1,5 uur € 18,- euro 2 kickbikes
Tijdstip zelf te bepalen in overleg.
Borg en legitimatie wordt gevraagd.

Groepuitje op de step
Wil je met vrienden of collega’s een uitje organiseren en een steptocht maken dan kan dat vanaf 15 personen. Prijs op aanvraag en in combinatie met andere activiteiten en catering mogelijk.

Tip: draag sportkleding en -schoenen, fiets- of sporthandschoentjes, een shirt met lange mouwen of jasje welke je om je middel kunt binden en neem je zonnebril mee. Een bidon kun je meenemen in een rugzakje of heupband.

Reservering minimaal 48 uur vooraf telefonisch 06 2354 0047 of via e-mail.

Kcikbike
De Pleck