fbpx

75 jaar Plattelandsontwikkeling

1945-2020

De oude mestsilo op de buitenplaats zou vanaf mei 2020 in het teken staan van 75 jaar Vrijheid. In 2021 staat nu de expositie 75 jaar Platteland ZH op de agenda. Boeren en tuinders op het platteland worden in beeld gebracht over de afgelopen 75 jaar.
Met een 40 meter lang kunstwerk wordt inzicht gegeven in de landbouwsector, voedselketen, verstedelijking en de natuur, alles wordt letterlijk op kunstzinnige wijze in beeld gebracht.

Vanaf maart tot en met mei 2020 is met een klein groepje kunstschilders hard gewerkt met inachtneming van de anderhalve meter regeling. Vanaf november wordt het schilderen weer opgepakt en hopen we dat ook de 20 kunstschilders nog aanhaken die zich i.v.m.de corona crisis hebben teruggetrokken. 

Vanaf 1 mei 2021 tot de zomer is gedurende de weekenden de expositie te bezoeken tussen 10.00 en 16.00 uur en vinden er tal van activiteiten plaats. Voor scholen, zorgcentra, welzijnsorganisaties en bedrijven worden op maandag tot en met vrijdag arrangementen aangeboden voor groepen vanaf 15 personen. Groepen krijgen een rondleiding door één van de kunstenaars en kunnen een koffie- of luncharrangement boeken. En om een heerlijke dag op het platteland door te brengen worden extra programma’s aangeboden zoals creatieve workshops, muziekoptredens, Oud Hollandse spelen, poldersport of een fietstocht naar de boer.

Meer informatie staat ook op de Facebookpagina Panorama Kunst Silo 75 jaar Platteland.

75 jaar platteland zuid holland